Ontdek onze lesmethode
Junior Wereld Campus (JWC) is een nieuwe methode voor Wereldoriëntatie waarin Onderzoekend en Ontwerpend Leren volledig geïntegreerd is. Met deze methode ontwikkelen basisschoolleerlingen zich als kritische en creatieve wereldburgers en krijgt OOL een vaste plek in het curriculum.
Een unieke aanpak
Wereldoriëntatie en OOL
Junior Wereld Campus biedt een hele nieuwe methode voor Wereldoriëntatie voor leerlingen van groep 3 t/m 8. Met JWC krijgt een leerling tijdens de basisschooltijd alle inhoudslijnen van Wereldoriëntatie (Oriëntatie op Jezelf en de Wereld om je heen) aangeboden. In een schooljaar vullend programma van 40 lessen worden alle basisvaardigheden van OOL aangeleerd. Bovendien dekt het volledige programma van Junior Wereld Campus ook nog eens minimaal 95% van de SLO aanbodsdoelen en wordt er veel aandacht aan taal-, reken- en digitale vaardigheden besteed.


Geef OOL een vaste plek in het curriculum
Doorlopende leerlijn Wereldoriëntatie
In Junior Wereld Campus wordt Onderzoekend en Ontwerpend leren gecombineerd met het SLO-programma voor Wereldoriëntatie. In elke les worden één of meerdere vaardigheden van OOL aangeleerd en ingeoefend. Met Junior Wereld Campus wordt Onderzoekend en Ontwerpend leren vanaf groep 3 een structureel onderdeel van het curriculum. De nieuwsgierige, onderzoekende basishouding die kinderen van nature hebben, houd je met Junior Wereld Campus vast en breid je uit met een kritische, probleemoplossende kijk op de wereld.
Uitdagend, leuk en leerzaam
Start vanuit nieuwsgierigheid en plezier
De onderwerpen en activiteiten binnen Junior Wereld Campus sluiten aan bij de belevingswereld en interessegebieden van de leerlingen. Door samenhang tussen de modules en een rijke en moderne context worden de leerlingen geprikkeld, uitgedaagd en aangemoedigd om hun OOL vaardigheden verder te ontwikkelen.


Bespaar tijd en moeite
Ontworpen voor en door leerkrachten
De methode is in samenwerking met leerkrachten en specialisten op het gebied van OOL ontwikkeld. Door onze jarenlange praktijkervaring is de methode laagdrempelig en overzichtelijk opgezet. Een gedetailleerde leerkrachthandleiding en het aanbod van verschillende micro-learnings zorgen ervoor dat een leerkracht snel aan de slag kan en goed voorbereid is om de les te kunnen geven. Niet alleen de leerlingen, ook de leerkracht ontwikkelt op deze manier al doende de benodigde vaardigheden.