!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.data-privacy-src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '290331772207450'); fbq('track', 'PageView');
Bestelinformatie2024-05-23T15:49:28+02:00

Bestelinformatie

Schoollicentie

€28,50 per leerling excl. BTW

  • Doorlopende leerlijn Wereldoriëntatie voor groep 3 t/m 8;
  • Een jaarvullend programma van vijf contextrijke modules per leerjaar. Elke module bestaat uit 8 lessen van 60-90 minuten;
  • Lerarenhandleidingen, werkbladen, bijlagen en digibord slides per les;
  • Uitgebreide achtergrond informatie over de opzet, benodigdheden, woordenschatlijst verantwoording en kijk-en leestips per module;

  • Ondersteuning leerkrachten d.m.v. micro-learnings;
  • Een gratis introductie sessie voor alle betrokken leerkrachten  bij jouw op school of online;
  • Een vast aanspreekpunt voor jouw school.

Ga zelf aan de slag

Junior Wereld Campus bij jou op school?

Heb je interesse om Junior Wereld Campus bij jou op school te gebruiken? Laat het ons weten en wij nemen contact met je op.

Maak kennis met onze adviseurs

Veelgestelde vragen

Hoeveel lestijd besteed ik aan JWC?2023-04-24T20:36:33+02:00

JWC biedt voor ieder leerjaar 5 modules. Iedere module bestaat uit 8 lessen van 60-90 minuten. Het volledige programma dekt 40 weken per jaar.
Dit betekent dat je wekelijks maximaal anderhalf uur met Wereldoriëntatie en OOL bezig bent. Als je meer zou willen doen, bevatten de leerkrachthandleidingen en micro-learnings suggesties en handvatten voor verbreding en verdieping.

Wat doet JWC precies aan Wereldoriëntatie?2023-04-24T20:36:26+02:00

JWC heeft een doorlopende leerlijn voor de inhoudslijnen van Wereldoriëntatie. Dit betekent dat de TULE (SLO) inhoudslijnen en aanbodsdoelen voor 95% gedekt zijn.

Kunnen we in ieder leerjaar starten met JWC?2023-04-24T20:57:05+02:00

Ja, dat kan! De doorlopende leerlijnen gaan uit van een opbouw van kennis, vaardigheden en houding vanaf groep 3 t/m groep 8. Voor een optimale opbouw volgen leerlingen de JWC methode vanaf groep 3. Maar je kunt natuurlijk ook in latere leerjaren starten met de methode. Ieder jaar dat leerlingen met JWC werken, levert groei in kennis, houding en vaardigheden. Ook voor een groep 8 heeft een jaar JWC nog veel positieve opbrengsten. Denk alleen al aan een onderzoekende houding en probleemoplossend vermogen als ingezette ontwikkeling die de leerlingen meenemen naar de middelbare school.

Ik heb geen ervaring met OOL. Is dat erg?2023-04-24T20:36:46+02:00

Nee hoor, Junior Wereld Campus is een laagdrempelige lesmethode, gebaseerd op de ervaringen van leerkrachten, die niet alleen de leerlingen, maar ook de leerkracht aan de hand meeneemt in de ontwikkeling van kennis, houding en vaardigheden. De online leerkrachthandleidingen per les en bijbehorende gerichte micro-learnings zorgen ervoor dat je iedere les goed voorbereid met je klas aan de slag kunt.

Heb ik veel hands-on materiaal nodig?2023-04-24T20:36:53+02:00

Junior Wereld Campus gaat in principe uit van een minimum aan benodigde materialen. Bij iedere module is een materialenlijst beschikbaar. Die verschilt per module. Je kunt je voorstellen dat een module met de focus op geschiedenis minder materiaal vraagt dan een module natuur en techniek. Als er hands-on materialen nodig zijn, dan zijn dit veelal materialen die normaliter binnen school aanwezig zijn, of kosteloze materialen die door de leerlingen zelf verzameld worden. Mochten er toch materialen tussen staan die niet op school aanwezig zijn, dan kun je deze eenvoudig bij een van onze leveranciers bestellen.

Hoeveel OOL wordt er in JWC aangeboden?2023-04-24T20:37:47+02:00

In Junior Wereld Campus worden alle vaardigheden uit de leerlijn Onderzoekend en Ontwerpend Leren aangeboden. Ze maken structureel deel uit van alle lessen. Leerlingen maken zich de vaardigheden eigen op hun niveau en bouwen deze in de loop van de tijd steeds verder uit.

“Geïntegreerd”; wat bedoelen jullie daarmee?2023-04-24T20:38:17+02:00

In Junior Wereld Campus worden de vaardigheden van Onderzoekend en Ontwerpend Leren aangeboden tijdens alle lessen Wereldoriëntatie. Daarnaast is er ook aandacht voor taal- en rekenvaardigheden en digitale geletterdheid. Dit betekent niet dat JWC de taal- en rekenmethodes vervangt. De JWC lesmethode is echter wel een volledige lesmethode voor Wereldoriëntatie en voor OOL.

JWC heeft een online docentenomgeving, wat houdt dat precies in?2023-12-05T14:42:15+01:00

Leerkrachten ontvangen een eigen inlog voor Junior Wereld Campus. Daarmee krijgt de leerkracht toegang tot de leerkrachtomgeving van JWC. Hier staan de modules voor jouw groep klaar. Per module vind je overkoepelende informatie zoals de betreffende kerndoelen (OJW, OOL, taal, rekenen, digitale geletterdheid), leerdoelen (zowel kennis als vaardigheden en houding), materialenoverzicht, woordenlijst en lees- en kijktips. Per afzonderlijke les heb je rechtstreeks de beschikking over de leerkrachthandleidingen voor die les, leerlingslides voor digibordondersteuning, relevante microlearnings voor je leerkrachthandelen en de denkstappen die in de les centraal staan. Leerlingmateriaal zoals werkbladen zijn hier te downloaden en te printen. Zo heb je in een oogopslag alles bij de hand.

Ga naar de bovenkant